Bu ünite ile öğrenciler; 27. Dilin birden çok işlevi olduğunu fark eder. 28. Çok anlamlılığın sakıncalarını sorgular. 29. Dildeki anlam belirsizliğinin nedenlerini sorgular. 30. Dildeki anlam belirsizliğinin derecelerini sorgular. 31. Dildeki anlam belirsizliğinin, günlük yaşam ve bilimdeki sakıncalarını görür. 32. Olgusal ve sözel tartışmaların temelinde yatan nedenleri fark eder. - 33. Anlama ve tanımlama ilişkisini analiz eder.
|



III.ÜNİTE - MANTIK VE DİL Mantık sözcüğünün "nutuk"tan türetilmiş olduğunu öğrenmiştik. Nutuk "konuşma" anlamına geldiğinden, mantık dille yakından ilgilidir. Dilin sözlerle olan ilişkisi, mantığın kavramlarla olan ilişkisi gibidir. Dil bilgisi, bir toplumun diliyle ilgili kuralları içerirken; mantık, bütün insanlarda düşünceyle ilgili kuralları içermektedir.
“Görünenlerin ardında bir gerçekliğin saklanıyor olması en nihayet mümkündür; dilin bunu yansıtabileceğini ümit etmek ise gülünçtür.” - E.M. Cioran “Dünya semboliktir. Konuşma, doğa tümüyle insan zihninin ürünü bir metafor olduğu için metaforiktir.” Ralf Waldo Emerson 
|